De TorenkamerEXPO
verhaal, gepubliceerd op 06 Jul 2018, door Milco Feijnenbuik

De Torenkamer is een rubriek binnen het AVROTROS-programma Opium, dat elke werkdag live vanuit het Amsterdamse VondelCS wordt uitgezonden tussen 22:30 en 0:00 op NPO Radio 4. Elke week wordt er een kunstenaar ‘opgesloten’ in het torenkamertje van VondelCS, waar hij of zij als artist in residence kan werken aan nieuwe projecten. Op 6 juli 2018 opende de TorenkamerEXPO, waarop alle werken van het afgelopen seizoen in miniatuur te zien waren.

De Rotterdamse style profiler Ellie Uyttenbroek is curator en bedacht een opvallend en vernieuwend concept voor de lastige opgave om 50 kunstwerken in de beperkte tentoonstellingsruimte van VondelCS te exposeren: ze opent een miniatuurmuseum.

Het miniatuurmuseum bestaat uit twee enorme maquettes en in het museum heeft iedere kunstenaar een eigen zaal waarin de Torenkamerkunst als miniatuur getoond wordt.

Ter promotie van de expositie maakte ik onderstaande video samen met een collega.

 
Tijdens mijn stage bij het programma Opium heb ik mij beziggehouden met het voorbereiden van de interviews met de livemusici die we elke uitzending te gast hadden. Daarnaast heb ik echter ook veel andere taken op me genomen, zoals het bijhouden van de Torenkamerblog en het maken van verschillende video's. Deze video was bedoeld als promo voor de opening van de expositie waar alle werken van de Torenkamerkunstenaars te zien waren.