‘De paden op’ – Making of ‘Drie’
verhaal, gepubliceerd op 11 Apr 2018, door Milco Feijnenbuik

In deze documentaire krijg je een kijkje in het maakproces van de jeugdtheatervoorstelling Drie. Van de repetities tot aan de eerste voorstelling en de uiteindelijke première; de camera volgt de makers op de voet. Verschillende interviews met de cast en creatives geven meer context aan het verhaal en de achtergrond. Hoe is het om theater te maken voor de jeugddoelgroep? En wat was de bijzondere aanleiding om deze voorstelling te gaan spelen?

Drie is een jeugdtheatervoorstelling voor de leeftijdscategorie van 4+ en is een coproductie van Maas Theater en Dans en BonteHond. De voorstelling vertelt het verhaal van de vierjarige drieling Jacob, Johan en Jonas, die weglopen van huis. Jonas heeft namelijk een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet daarom naar een speciale school. De broers willen echter bij elkaar blijven, zijn boos en besluiten om weg te lopen.

 
Het maken van deze documentaire was een soloproductie: van het benaderen, het maken van afspraken en het schrijven van een script en storyboard tot het uiteindelijk filmen, interviewen en monteren. De documentaire is verschenen op de website van MaasTD, evenals op verschillende websites van theaters.