Koos Vervoort: van laaggeletterde naar schrijver
interview, gepubliceerd op 24 Feb 2020, door Lisa Lubberts

Vijftien jaar lang wist hij het verborgen te houden voor zijn vrouw: zijn grote moeite met lezen en schrijven. Pas toen zij erachter kwam, wist Koos Vervoort dat het tijd werd om actie te ondernemen. De ex-laaggeletterde kwam in contact met een herintegratiebureau en kon meteen beginnen met lessen. Dit was de start van zijn zelfontplooiing. 

Inmiddels is Koos al een aantal jaren ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven. Hij probeert laaggeletterden te helpen door ze ervan bewust te maken dat ze niet alleen zijn en dat hulp dichterbij is dan men denkt.

In een interview vertelt Koos over het moment dat zijn vrouw hem betrapte, over de problemen waar hij in het dagelijks leven tegenaan liep als laaggeletterde en over de stappen die hij ondernam om te komen waar hij nu is. De man vertelt over het boek dat hij heeft geschreven en hij sluit af met enkele tips voor laaggeletterden die worstelen met lezen en schrijven en de schaamte die daarbij komt kijken.
Een korte versie van dit interview is terug te vinden in de productie ‘laaggeletterdheid’: http://queester.nl/laaggeletterdheid/

Deze video is gemaakt in samenwerking met Romy Heymans (interview) en Daan van Veen (camerawerk).