portfolio | Simone van der Lee
Zoveel mogelijkheden…
 

Als afgestudeerd Sinoloog zie ik veel mogelijkheden om zowel mijn kennis over China als mijn toenemende kennis over journalistiek in mijn toekomstige baan te gebruiken. Omdat ik Chinees spreek en inmiddels het een en ander weet van de Chinese cultuur, denk ik dat ik een goede basis heb om me in de journalistiek met China bezig te gaan houden. Ik denk bovendien dat China als land veel uitdaging biedt voor een journalist. Het is een land met een uitgebreide maar vooral ook bijzondere geschiedenis en een uitdagend politiek systeem. Ik denk dat er daardoor heel veel interessante verhalen in China te vinden zijn. Graag wil ik China voor het Nederlandse publiek begrijpelijker maken.

Daarnaast heb ik het afgelopen jaar veel geschreven voor een vakblad voor interieurspecialisten. Ik schreef artikelen voor iedereen die werkzaam was in deze branche. Door te schrijven voor een specialistisch publiek kon ik mijn eigen kennis verbreden en me bezighouden met uitdagende onderwerpen, waarvoor ik veel interessante mensen heb kunnen interviewen.

Graag wil ik deze kennis en ervaring in de toekomst verder uitbreiden met een uitdagende baan in de buitenlandjournalistiek!

mijn producties
 
contact met Simone