portfolio | Annika Liefrink
Zonder journalistiek geen democratie
 

Journalistiek is een belangrijk fundament voor een goedwerkende democratie. Als journalist wil ik de samenleving informeren en verschillende perspectieven laten zien zodat burgers weloverwogen keuzes kunnen maken.

Tijdens mijn bachelor International Public Management heb ik geleerd de grootste maatschappelijke uitdagingen van de 21e eeuw te begrijpen en te analyseren. Met deze kennis op zak wil ik de wereld informeren over problemen als armoede, ongelijke kansen en de klimaatcrisis. Ik wil Nederlands of misschien wel ‘s werelds machtigste politici, ondernemers en oliereuzen controleren. Ik wil de meest complexe situaties toegankelijk maken voor iedereen. 

Om dit te kunnen doen moet ik onafhankelijk van de macht kunnen werken, ik moet kunnen spreken en schrijven in vrijheid. Helaas is persvrijheid lang niet overal vanzelfsprekend. In tal van landen wordt de persvrijheid nog altijd beperkt. Zelfs in Nederland. Het is van groot belang scherp te blijven en de onafhankelijkheid van journalisten ten allen tijde te beschermen. Ook dit is een maatschappelijke uitdaging op internationaal niveau waar ik mij hard voor zal maken. 

Waar ik precies zal eindigen binnen de journalistiek is voor mij nog niet duidelijk. Ik ga ontdekken wat het beste bij mij en mijn visie past. Eén ding is zeker: ik wil een bijdrage leven aan onze democratie doormiddel van onafhankelijke journalistiek van hoge kwaliteit.

mijn producties
 
Profielfoto Annika
contact met Annika