portfolio | Mark Ketelaars
Zodra men voor anderen gaat denken, gaat het altijd mis.
 

Toen het tweede jaar van de bachelor Bio-farmaceutische Wetenschappen niet zo vlekkeloos verliep als ik had gewild, besloot ik een minor te kiezen in een volledig andere richting: Journalistiek en Nieuwe Media (JNM).

Op de middelbare school merkte ik dat ik betogen schrijven erg leuk vond en dat het me ook vrij makkelijk af ging. Waarom ik er – naast stukjes schrijven voor mezelf – nooit iets mee gedaan heb, weet ik eigenlijk nog steeds niet. De liefde voor schrijven lag uiteindelijk wel ten grondslag aan de keuze om de minor JNM te kiezen. De minor beviel erg goed. Met name het beter leren schrijven de kritische blik die studenten meekrijgen gaven me het idee dat ik mezelf echt aan het ontwikkelen was.

Dit heeft er toe geleid dat ik nu, naast de master Biopharmaceutical Sciences, ook ben begonnen aan de master Journalistiek. In mijn ogen is dit een unieke combinatie waar ik later veel vruchten van kan plukken. Ik hoop me vooral te verbreden op professioneel gebied en ik denk dat journalistieke vaardigheden binnen de farmaceutische industrie geen overbodige luxe zullen zijn.

Door mijn wetenschappelijke achtergrond ben ik altijd op zoek naar antwoorden. Ik ben iemand die graag opzoek gaat naar de waarheid. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze altijd objectief is, ook al kan zij door iedereen anders geïnterpreteerd worden. Ik denk dat het de taak van zowel de wetenschapper als de journalist is om deze waarheid te achter halen en duidelijk te communiceren.

Naast de wetenschap en gezondheidszorg ben ik zeer geïnteresseerd in sport, met name voetbal, en verdiep ik me graag in de lokale politiek van zowel Rotterdam als Leiden. Ik probeer mijn interesses zo breed mogelijk te houden zodat ik kan leren wat ik leuk vind, maar ook wat ik niet leuk vind. Op deze manier hoop ik een toekomst tegemoet te gaan waarin ik op meerdere vlakken gespecialiseerd ben en me geen seconde hoef te vervelen.

mijn producties
 
Profielfoto Mark
contact met Mark