portfolio | Suzanne Kuijvenhoven
Zit ik hier wel goed?
 

Een van de belangrijkste kenmerken van journalistiek is onafhankelijkheid. Journalisten moeten vrij zijn om de waarheid te vertellen, zelfs als deze waarheid ongemakkelijk is voor degenen in machtsposities. Ze moeten in staat zijn om kritische vragen te stellen en hun werk te doen zonder beïnvloed te worden door politiek, bedrijven of andere belanghebbenden. Dat is wat ik leer op mijn opleiding.

Maar ik wil de macht helemaal niet controleren. Niet continu op de hoogte zijn van het laatste nieuws op het gebied van politiek en economie. Ik wil eigenlijk gewoon heel mooie verhalen vertellen. Luisteren naar de lezer en beoordelen wat ik vind dat hij moet weten. Dat is tegenstrijdig met de onafhankelijkheid van de journalist. Zit ik eigenlijk wel goed op mijn opleiding?

Gelukkig is journalistiek meer dan dat en is overal wel iets van journalistiek te vinden. Zo ook op de plek waar mijn interesse ligt: de tijdschriftenwereld. Nee, hier controleer je niet de macht. Ja, je schrijft wel over ‘het laatste nieuws’, maar dan binnen een specifiek onderwerp. Een onderwerp dat ik beoordeel als belangrijk. Want geef toe, soms is het ook fijn om je nieuwsapp af te sluiten en een mooi tijdschrift te pakken.

 

mijn producties
 
Profielfoto Suzanne
contact met Suzanne