portfolio | Noah van der Breggen
We moeten elkaar leren uitstaan
 

Vandaag de dag wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan complexe ontwikkelingen. Denk aan klimaatverandering, polarisatie en een samenleving die uit zijn voegen barst, wat spanning veroorzaakt tussen velen. Andersdenkenden worden snel gezien als “de vijand” en beschouwd met scepsis. Ook in het alledaagse leven lijkt het Nederlandse volk minder met elkaar begaan te zijn. Zo is het kennen van de naam van je buurman verleden tijd en is het aantal vrijwilligers in het laatste decennium gekrompen. 

 

Journalisten kunnen bijdragen aan het overbruggen van deze verdeeldheid. Het verbinden van mensen zie ik daarom als dé taak van de journalistiek. Door alle kanten van het verhaal te belichten kan deugdelijke journalistiek mensen tot een onbevangen mening laten komen die ruimte overlaat voor andere denkwijzen en interpretaties. Dit is van het grootste belang, aangezien algoritmes steeds meer bepalen wat mensen zien en in welke “online bubbel” ze terechtkomen. Om een nieuwe verzuiling te ontvlieden zal daardoor ingezet moeten worden op een transparante vorm van journalistiek die eer doet aan het hele verhaal.  

Met diploma’s in liberal arts and sciences en  sociale geografie hebben interdisciplinariteit en een kritisch denkvermogen bij mij altijd hoog in het vaandel gestaan. Ik wil graag op zoek gaan naar objectiviteit door de subjectiviteit van ieders wereldbeeld te omarmen. Het zwart-wit denken vervangen door een gezonde dosis nuance. De verdraagzaamheid vergroten door samen te luisteren.

mijn producties
 
Profielfoto Noah
contact met Noah