portfolio | Emma Makkink
Waarom zijn de zaken zoals ze zijn?
 

Dit is een vraag die mij als journalist in wording altijd bezighoudt, maar ook altijd bezig heeft gehouden. Van jongs af aan had ik namelijk al een hart voor de (onderzoeks)journalistiek: ik was een fanatieke schrijver voor mijn middelbare schoolkrant en ik ben altijd een speurder naar informatie geweest.

Maar de onderzoeksjournalist in mij werd pas echt aangewakkerd toen ik op mijn vijftiende een handtas met telefoon, portemonnee en sleutels vond en dacht: Weet je wat? Voordat ik de spullen direct naar de politie breng, probeer ik eerst zelf te achterhalen van wie ze zijn. Vele uren speurwerk later, vond ik het telefoonnummer van haar man en niet veel later stond de desbetreffende vrouw, met een doos chocolaatjes en een grote glimlach, voor mijn deur.

Toen wist ik het zeker. Ik wil mensen helpen met mijn onderzoek. En dan heb ik het niet over alleen een telefoon bij de rechtmatige eigenaar zien te krijgen. Ik wil discutabele zaken en misstanden aan het licht brengen, boosdoeners en machthebbers op hun plek zetten en mensen informeren over wat zich achter hun deuren afspeelt.

Mijn wens als jonge onderzoeksjournalist is om iets toe te voegen aan de maatschappij en een positieve bijdrage te leveren aan een gezonde democratie, waar mijns inziens een goede informatievoorziening een essentiƫle rol in speelt.

mijn producties
 
Profielfoto Emma
contact met Emma