portfolio | Romee van der Heijden
Verhalen vertellen en mijn horizon verbreden
 

Vroeger keek ik vol verwondering naar het Jeugdjournaal, vond ik het tof als een verslaggever met een cameraman verslag deed en leek het me heerlijk om een eigen tijdschrift te maken. Van jongs af aan was het duidelijk dat ik journalistiek interessant vond. Toch koos ik ervoor om na mijn middelbare school een communicatieopleiding te volgen, waarmee ik ‘nog alle kanten op kon’. Het bleef maar knagen om toch een ‘echte journalist’ te worden, dus na het behalen van mijn hbo-opleiding werd het tijd om me aan te melden voor Journalistiek en Nieuwe Media.

Ik krijg er energie van om mooie verhalen te vertellen. Verhalen die spelen op dat moment of verhalen die persoonlijk zijn. Ik krijg zelfs energie van de stress die je er soms gratis bij krijgt. Bijvoorbeeld, omdat je nog niemand hebt gevonden om te spreken of omdat je flink door moet tikken om de deadline te halen. Als het uiteindelijk toch lukt, dan geeft dat een kick. Het leukste aan dit vak vind ik misschien nog wel om steeds nieuwe mensen te leren kennen en dingen te weten te komen over uiteenlopende onderwerpen.

Verschillende mensen spreken, op veel plekken komen en hier volgens een boeiend verhaal over schrijven: dat is precies wat ik zo tof vind aan journalistiek.

mijn producties
 
Profielfoto Romee
contact met Romee