portfolio | Sanne Hoeks
Uitdaging: Iedereen betrekken bij journalistiek
 

Als meisje van een jaar of zeven keek ik elke dag naar het Jeugdjournaal. Op die manier leerde ik steeds meer over de wereld om me heen. De interesse in het nieuws en de media was er dus al vroeg. Het werd me echter pas afgelopen jaar duidelijk, tijdens mijn stage bij het televisieprogramma Kassa, dat ik journalist wil worden.

Tijdens mijn stage merkte ik hoe dankbaar het kan zijn om iemands verhaal te vertellen. Daardoor besefte ik dat ik de journalistiek in wilde. Ik vond het heerlijk om diep in een onderwerp te duiken en een aantal weken aan een stuk research te doen naar dat onderwerp. Ik genoot niet alleen van het afstruinen van het internet achter mijn bureautje, maar ook van het op pad gaan met verslaggevers tijdens de draaidagen. Die veelzijdigheid van journalistiek trekt mij heel erg aan.

Naast diepgravende journalistiek ben ik ook geïnteresseerd in het nieuws. In deze tijd is het volgen van het nieuws misschien wel belangrijker dan ooit. Desondanks merk ik dat niet alle mensen in mijn omgeving even betrokken zijn bij onze huidige maatschappij. Veel mensen zijn niet, onvolledig of onjuist geïnformeerd en ik denk dat het anno 2020 tijd is dat daar een eind aan komt. Misschien ietwat idealistisch, maar ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om zelfs mensen die geen interesse hebben in nieuws met nieuws te interesseren. Een belangrijke tool die hier volgens mij voor nodig is, is humor. Daarnaast is het belangrijk om nieuws voor iedereen begrijpelijk te maken. Een lastige taak voor de journalist, maar een uitdaging die ik zeker aan wil gaan!

Ik ben er nog niet helemaal uit of mijn passie nu ligt in het schrijven van mooie artikelen, in het maken van televisieproducties of misschien wel in de audio. Maar één ding weet ik zeker: ik wil mooie verhalen maken die mensen verassen, verbazen of zelfs helemaal omver slaan.

mijn producties
 
Profielfoto Sanne
contact met Sanne