portfolio | Johanna Mvumbi
“Travelling – it leaves you speechless, then turns you into a storyteller.”
 

Het begon allemaal met mijn passie voor taal. Ik was altijd al gefascineerd door de kracht van taal. Men onderschat vaak hoe taal ook vorm geeft aan hoe wij als individuen en gemeenschappen anderen en de wereld zien.

Mijn nieuwsgierigheid naar taalkunde bracht me ertoe een BA Linguistics te studeren in het Verenigd Koninkrijk. Deze ervaring leverde niet alleen onschatbare kennis op, maar verrijkte ook mijn wereld . Het reizen naar een ander land om te studeren wekte mijn passie voor reizen en behoefte om andere culturen te ervaren. Tijdens mijn studie kreeg ik de geweldige kans om naar Zuid-Korea te gaan als onderdeel van een zomerschoolprogramma. Zo, heb ik hun taal geleerd, nieuwe gerechten geproefd en hun prachtige en unieke cultuur ontdekt.

“Taal is de wegenkaart van een cultuur. Het vertelt je waar de mensen vandaan komen en waar ze naartoe gaan”. Door taal te studeren en te reizen heb ik het meest over anderen geleerd en ik wil dat mensen hetzelfde ervaren.  Ik wil mensen herinneren aan de schoonheid die schuilt in onze verschillen. Zoals Deborah Carter ooit zei: “You have to taste a culture to understand it“.

In een wereld waar mensen met tegengestelde meningen vijanden worden en mensen niet meer naar elkaar luisteren, hoop ik dat mijn studie Journalistiek en Nieuwe Media mij de middelen zal geven om meer te leren, mijn kennis over verschillende onderwerpen te verdiepen en deze met de wereld te delen!

 

mijn producties
 
Profielfoto Johanna
contact met Johanna