portfolio | Romy Heymans
Benieuwd naar deel 2
 

Als vierjarig kind maakte ik mijn debuut. De snirlpop vertelde de tragische geschiedenis van een sneeuwpop die, toen het voorjaar werd, smartelijk wegsmolt onder de hitte van de zon. Zo ontstond mijn liefde voor taal en verhaal (tot ongenoegen van klasgenootjes, die ik tot op het bot irriteerde door de spelfouten in hun schriften met gelpen te omcirkelen).

Sindsdien is mijn verkering met het woord ietwat geëscaleerd. Normale pubers roken als de school uit is stiekem jointjes in een portiek. Ik typte middagenlang mijn lievelingsboeken over, de pakschuit die voor laptop door moest gaan zachtjes ronkend op schoot.

Tijdens de bachelor Taal- en cultuurstudies kluste ik bij als copywriter. Mijn reis financierde ik niet door tegen kost en inwoning achter de bar van een of ander schimmelig Ecuadoriaans jeugdhostel te gaan staan. Ik zat áán die bar, met naast mijn notebook een lauwe halve liter, scripties te redigeren. Gedurende een campagne om jonge mensen naar de stembus te krijgen coördineerde ik niet alleen het team, maar schreef ook het manifest en een open brief aan NRC. Voor Are We Europe deed ik verslag van een Braziliaans panel in Lyon.

Nu is het laatste hoofdstuk van deel 1 aangebroken: de master Journalistiek en Nieuwe Media. Wat brengt het vervolg?

Verhalende journalistiek, persoonlijke interviews met (on)bekende mensen, achtergronden die nieuwswaardig, maar ook mooi van stijl zijn? Op den duur een boek?

Ik hoop op een feuilleton zonder eind.

mijn producties
 
Profielfoto Romy
contact met Romy