portfolio | Alexander Duivenvoorden
Maakt minderheden mainstream
 

Als freelancejournalist en masterstudent Journalistiek en Nieuwe Media, vlieg ik alle opdrachten op mijn pad met een grote glimlach aan. Mijn positieve houding zorgt ervoor dat ik plezier heb in wat ik doe en dat mensen om mij heen dit plezier ervaren.

Ik ben Alexander Duivenvoorden. Vierentwintig jaar, woonachtig in Leiden en weg van teksten schrijven. Het liefst stort ik me op journalistiek die het randje opzoekt en uitersten dichter bij elkaar brengt. Zo hoop ik doormiddel van het vertellen van de verhalen van anderen een steentje bij te dragen aan mensen die tegenover elkaar staan. Door onder meer een stem te geven aan zij die nauwelijks gehoord worden.

Mijn eerste artikelen schreef ik op mijn communicatieopleiding aan de hogeschool. Ze waren allemaal LHBTQI+-gerelateerd. Zo interviewde ik mijn beste vriend over zijn werk als drag queen en wat voor reacties daar op komen. Sindsdien wist ik dat ik meer moest met interviewen en tekst, dus begon ik mijn Master Journalistiek en Nieuwe Media. Ook hier schreef ik nog weleens over de gemeenschap, maar mijn artikelen werden ook steeds wetenschappelijker van aard.

Werkervaring
Over de jaren heen versterkte ik skills op het gebied van journalistiek door te werken als redacteur bij LINDA.nl. Daar schreef ik voor een vrouwelijke doelgroep vanaf dertig jaar en ouder artikelen over uiteenlopende onderwerpen. In totaal waren dat er zo’n vierhonderd. Tijdens mijn werk als onlineredacteur interviewde ik onder andere bekende Nederlanders, experts, en gewone mensen met een persoonlijk verhaal. Dat laatste sluit aan op hetgeen me eerder zo enthousiast maakte in artikelen over de LHBTQI+-gemeenschap.

Inmiddels schrijf ik niet meer voor LINDA.nl en rond ik mijn stage af bij ‘Steenrijk, Straatarm’. Ook daar krijg ik de kans om het verhaal van anderen te vertellen aan de wereld. Hoewel dat me heel goed bevalt, kriebelen mijn vingers inmiddels weer om te gaan schrijven. Dus de komende maanden stort ik mij op vacatures binnen de media waar ik met tekst aan de slag kan.

Meer informatie over mij vindt u op mijn LinkedIn.

mijn producties
 
Profielfoto Alexander
contact met Alexander