portfolio | Jeroen Kruit
Onbekend maakt onbemind
 

Steeds vaker valt het me op dat mensen elkaar niet begrijpen. Omtrent grote sociale thema’s heerst er op sociale media, televisie of zelfs in een  studentenhuis een gevoel van onbegrip. Hier ligt in mijn ogen een taak voor de journalist weggelegd. Door goede objectieve journalistiek te bedrijven, met aandacht voor beide kanten van een verhaal, kan een deel van dit onbegrip worden weggenomen.

Onbezonnen liet ik het veilige Groningen in 2018 achter me om het Leidse studentenleven te ontdekken. Nadat ik mijn bachelor geschiedenis in drie jaar tijd had gehaald, wist ik niet goed wat de vervolg stap moest zijn. Na twee jaar dwalen op andere faculteiten op de Universiteit Leiden, was het tijd voor een stuk zelfreflectie. Hier kwam al gauw uit dat ik tijdens mijn academische carrière één zeer prettige periode heb gehad. Namelijk de minor journalistiek. Hier moest ik dus in door gaan.

Met een dosis theaterervaring op zak wil ik mij volledig storten in de wereld van de journalistiek. Als jongen uit de regio heb ik altijd veel belangstelling gehad voor de bereikbaarheid van zowel nationaal als regionaal nieuws. Het verbaasde me altijd hoeveel aandacht er was in het noorden voor de regionale omroep. Dit had onder andere te maken met de directe invloed van de desbetreffende omroep op het leven van de gemiddelde noorderling. In mijn omgeving was Den Haag altijd ver weg en heerste er vaak onbegrip over politieke besluiten die vanuit de nationale overheid werden gemaakt. ‘Onbekend maakt immers onbemind’.

Ik hoop in mijn journalistieke loopbaan bij te dragen aan een zeer transparante manier van nieuwsverspreiding. Door op een objectieve wijze een deel van het onbegrip weg te nemen en er voor te zorgen dat journalistiek voor iedereen begrijpelijk is.

mijn producties
 
Profielfoto Jeroen
contact met Jeroen