portfolio | Vera Brouwer
Nieuwsgierige en ambitieuze verhalenverteller
 

Verhalen vertellen, dat is wat ik het liefste doe. Al van kinds af aan ben ik nieuwsgierig en zit ik overal met mijn neus bovenop: ik wil precies weten hoe iets zit en waarom bepaalde keuzes worden gemaakt.

Toen ik klaar was met mijn studie Communicatie en ruim twee jaar gewerkt had als contentmarketeer, merkte ik dat ik er geen voldoening meer uithaalde. Ik vond het zonde om over producten te schrijven, terwijl er zoveel in de wereld om mij heen gebeurt. Er zijn talloze verhalen te vertellen en die wil ik graag vertellen.

Hoe ik dat het liefste doe? Schrijvend. Maar ik vind het ook leuk om andere vertelvormen te ontdekken. Ik krijg er energie van om op onderzoek uit te gaan, naar ervaringen van mensen te luisteren en kritische vragen te stellen.

Alle puzzelstukjes zijn dan ook op hun plek gevallen tijdens mijn Master Journalistiek. Ik wil maatschappelijke problemen onder de aandacht brengen, taboes doorbreken, ingewikkelde zaken uitleggen en mensen inspireren. Met elk verhaal dat ik vertel, hoop ik ergens iets toe te voegen.

Dat klinkt misschien ambitieus. Maar dat is wie ik ben en altijd zal zijn.

mijn producties
 
Profielfoto
contact met