portfolio | Wies van Wetten
Nieuwe perspectieven laten zien
 

Het valt me op dat mensen door hun bubbel steeds meer worden bevestigd in hun eigen gelijk. Op de “sociale” media worden elke dag enorm veel meningen gezonden, en het lijkt alsof mensen helemaal niet meer luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Dit merk ik niet alleen op de sociale media, maar dit sijpelt ook langzaam door in discussies met vrienden. Door dingen van de andere kant te bekijken en een nieuw perspectief te laten zien van de kwestie, hoop ik te bereiken dat mensen beter naar elkaar gaan luisteren.

In 2015 ben ik begonnen aan de bachelor Industrieel Ontwerpen in Delft. Ik wist eigenlijk nooit wat ik wilde worden later en dit was een leuke combinatie van creativiteit en techniek waar je nog alle kanten mee op kon. Tijdens mijn studie heb ik geleerd om producten te ontwerpen en daarbij het op te lossen probleem van verschillende kanten te bekijken: vanuit de technisch haalbare kant, de meerdere gebruikers en de financiële kant. Door al deze partijen te onderzoeken en te interviewen kwam ik er vaak achter, dat het probleem zoals de opdrachtgever dat opgegeven heeft, helemaal niet het probleem is voor de gebruiker. Dit leidde tot originele concepten en het eindproject van mijn bachelor is zelfs door de opdrachtgever uitgekozen worden om geproduceerd te worden.

Toch wilde ik geen productontwerper worden. Ik was begonnen aan de master Integrated Product Design, maar ben daar na drie maanden mee gestopt. Het voelde niet goed. Ik dacht terug aan mijn tijd als hoofdredacteur van het faculteitsblad Turn The Page, waar ik erg veel plezier in had. Ik vond het erg leuk om onderzoek te doen, artikels en interviews te schrijven en illustraties te maken. Ook heb ik naast mijn studie leren fotograferen en filmen, wat ik ook erg leuk vind om te doen en steeds meer met mijn studieprojecten was gaan integreren. Op een mastervoorlichtingsdag werd op een rijtje gezet wat de master Journalistiek allemaal inhield en alles viel op zijn plek. Ik wil de journalistiek in.

Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar de master Journalistiek en Nieuwe Media en voor het eerst in mijn leven heb ik een idee van wat ik later wil worden: documentairemaker. Het is een hele mooie manier om onderwerpen vanuit nieuwe perspectieven te laten zien. Bij mijn werk, naast de studie, als videograaf voor TU Delft TV leer ik veel nieuwe dingen over monteren en filmen. Deze praktijkervaring kan ik goed gebruiken. Ik vind het leuk om op een originele manier over dingen na te denken en hoop dit in mijn werk als documentairemaker door te kunnen zetten.

mijn producties
 
Profielfoto Wies
contact met Wies