portfolio | Flip Linssen
Nieuwe invalshoeken door andermans verhaal
 

Mijn journalistieke belangstelling zat er al vroeg in. Op mijn tiende gaf ik een spreekbeurt over het NOS Jeugdjournaal en toen ik op de redactie rondliep was ik verkocht. De hele dag bezig zijn met verhalen maken om ’s avonds aan de Nederlandse kinderen te vertellen leek me fantastisch. Zes jaar later liep ik een paar dagen mee met een binnenland-verslaggever van het NOS Journaal, weer werd deze ambitie bevestigd: “hier wil ik werken!”

Tijdens mijn bachelor Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam werkte ik mee aan het interview-programma Amsterdam College Tour, waar we maandelijks een inspirerende gast interviewden over zijn of haar leven en interesses. Ik kon eindelijk definiëren wat ik als journalist wil beteken: kwesties in een persoonlijk daglicht zetten om de visie en denkwijze van mensen te verbreden, mensen iets bijbrengen door een groot begrip kleiner en persoonlijk te maken. Om me verder te ontwikkelen volg ik nu de master Journalistiek en Nieuwe Media in Leiden.

Ik wil persoonlijke verhalen maken voor interview-programma’s, het liefst op televisie. Zo schotel je maatschappelijke kwesties als geloofsovertuiging of politieke voorkeur op een andere manier voor dan je publiek gewend is. Dit kan op allerlei manieren, maar ik wil iemands ervaringen op een mooie leerzame manier de huiskamers in kunnen sturen. Ik heb veel ambities, maar één ding hebben ze gemeen: als ik het publiek maar kan laten nadenken over kwesties aan de hand van andermans verhaal.

mijn producties
 
Profielfoto Flip
contact met Flip