portfolio | Wies de Gruyter
Mensen meenemen in dat waar ik bevlogen over ben
 

De eerste maanden van 2016 bracht ik door in Nepal. Ik kwam vers van de middelbare school, was voor het eerst in Azië en wist niet wat me overkwam. De haperende wifi liet geen heen en weer ge-app toe, dus schreef ik lange mails naar het thuisfront waarin ik bloemrijk uit de doeken deed hoe Nepal eruitzag, klonk en rook. Het was de eerste keer dat ik zo uitgebreid een wereld in woorden probeerde te vatten om anderen daarin mee te nemen.

Uit een fascinatie voor de hersenen ging ik neuropsychologie studeren, maar de drang om mensen mee te nemen in dat waar ik bevlogen over ben bleef. Ik koos voor een minor Storytelling in Zweden om meer ervaring op te doen met schrijven, film- en audioproductie en interviewen. Op mijn stage bij VPRO Mondo en Nooit Meer Slapen mocht ik dat in praktijk brengen, om me vervolgens meer te verdiepen tijdens de master Journalistiek en Nieuwe Media.

Ik wil verslag doen van werelden, gebeurtenissen of fenomenen die mensen niet goed kennen, aan de hand van middelen waar ik van houd: schrijven, film, fotografie. Als correspondent in Nepal, redacteur van een kunsttijdschrift of – wie weet – op een (neuro)wetenschapsredactie. Interesses te over, nu nog kiezen.

mijn producties
 
Profielfoto Wies
contact met Wies