portfolio | Famke Langedijk
Meer begrip voor elkaar, dat hoop ik te bereiken
 

Waar mijn moeder mijn hele leven al vond dat ik een goede journalist zou zijn, vond ik alles interessant en had ik op mijn zestiende het liefst twaalf beroepen gekozen. Inmiddels weet ik dat het juist die brede interesse is die maakt dat dit vak zo goed bij mij past. Door me als journalist telkens in nieuwe onderwerpen te verdiepen, hoop ik mijn hele leven door te blijven leren.

Ik vind het een eer om nieuws, verhalen en perspectieven te mogen delen die anders wellicht aan mijn lezers voorbij zouden zijnĀ  gegaan. Als journalist wil ik mensen dichter bij elkaar brengen. Ik hoop dat mensen meer begrip voor elkaar voelen na het zien van mijn journalistieke producties.

Specifieker nog, heb ik als doel om door middel van journalistieke producties ongelijkheden te verkleinen. In opiniestukken voor WeertMagazine en tijdens mijn stage bij evajinek.nl deed ik dit door te schrijven over genderongelijkheid.

Tijdens mijn stage bij Jinek kreeg ik de kans om in een klein team snel zelfstandig te werk te gaan. Hier leerde ik dat ik het fijn vind om me langer in een onderwerp te verdiepen. In de nabije toekomst wil ik me via mijn werk als journalist inzetten om de discriminatie tegen mensen met een fysieke beperking tegen te gaan.

 

mijn producties
 
Profielfoto Famke
contact met Famke