portfolio | Maaike Schneiders
“Fashion is the armor to survive the reality of everyday life.”
 

De droom “later als ik groot ben wil ik schrijven”, veranderde de eerste keer dat ik ELLEgirl las in “later wil ik schrijven voor ELLEgirl.” Toen ELLEgirl verdween, ontdekte ik ELLE. Langzamerhand realiseerde ik me, dat mijn grootste droom een publicatie in een tijdschrift van C├ęcile Narinx was.

Inmiddels heb ik mijn horizon verbreed, hoewel de dromen over die ene publicatie blijven bestaan. Ik wil laten zien dat mode veel breder is dan de outfits in Sex and The City, de schoenen van Anna Nooshin of de allerlaatste trends. Mode verandert aan de hand van grote veranderingen in de maatschappij en de geschiedenis van de mode kan veel vertellen over eerdere generaties. Toch wil ik ook dat je weet dat je je vooral niet hoeft te schamen als de schoenen van Anna het hoogtepunt van je dag zijn.

Voor mij valt mode onder kunst en ook de combinatie van beiden fascineert mij. Toch ontstond mijn allereerste en grootste liefde ver voor mijn liefde voor kunst en mode: de liefde voor taal. De keuze voor de bachelor Nederlandse Taal & Cultuur was dan ook de juiste keuze. Maar nu wil ik mijn kennis over de journalistiek en retorica verbreden binnen de Master Journalistiek & Nieuwe Media. Zo hoop ik uiteindelijk zoveel mogelijk mensen met mijn verhalen te kunnen overtuigen.

mijn producties
 
contact met Maaike