portfolio | Linus Verloop
Zo veel vragen, zo weinig tijd
 

In deze turbulente tijden, waarin via allerlei kanalen op rap tempo nieuws wordt
verspreid waar wellicht wat vraagtekens bij geplaatst kunnen worden, is de rol van journalistiek groter dan ooit. “Wat is waar?” “Wanneer is een bron betrouwbaar en wanneer niet?” “Wat is dat geluid?” Dit zijn slechts enkele van de vragen die mij ‘s nachts wakker houden.

Mijn hele leven stel ik mensen al teveel vragen en wil ik weten hoe alles werkt. Journalistiek is hier een uitstekende uitlaat voor, en stelt mij ook in staat om andere mensen te helpen. Hierdoor gaat mijn interesse ook uit naar journalistiek die gecompliceerde situaties tracht samen te vatten, zodat ook de lezer thuis er nog iets van kan maken.

Daarnaast is onderzoeksjournalistiek iets dat mij zeer trekt. De behoefte aan gedetailleerde en betrouwbare informatie is hier zeer aanwezig, en het proces hierachter spreekt mij ook ontzettend aan.

Voor nu staat niets vast, en is alles dat journalistiek is nog interessant voor mij. De producties in dit portfolio gaan dan ook alle kanten uit, om zoveel mogelijk te ervaren wat het vak van journalist is.

 

Acquisitie naar aanleiding van dit portfolio wordt op prijs gesteld.

 

mijn producties
 
contact met Linus