portfolio | Lucas van Adrichem
”Ik wil verwondering overbrengen”
 

Ik ben in Leiden begonnen aan de studie Geschiedenis want mijn belangstelling voor het verleden kan worden gezien als liefde op het eerste gezicht. Historische boeken, strips, films en computerspellen, ik ga er al vanaf mijn kleutertijd helemaal in op.  Vaak vertelde ik, ongevraagd, over mijn bevindingen en interessante historische feitjes aan iedereen in mijn omgeving. Bij Geschiedenis heb ik mij volledig ondergedompeld in alle periodes uit het verleden. Toen ik deze studie heb afgerond besloot ik aan Journalistiek en Nieuwe Media te beginnen.

Hier wil ik beter leren begrijpen hoe je de aandacht van het publiek kunt trekken en vasthouden, hoe de nieuwe media werken en hoe je simpelweg een goed verhaal opbouwt. Nu we middenin de media staan, wil ik deze veranderende werkelijkheid begrijpen.

Mijn belangstelling voor het verleden zorgt daarnaast voor een ontzettend grote bron van verhalen die verteld kunnen worden. Er liggen zoveel mooie onderwerpen in de geschiedenis die het bekijken waard zijn. Beelden hebben vaak meer impact op de kijkers en, wanneer goed gemaakt, kunnen ook meer tot vervoering leiden. Ik wil dat het onderwerp van het scherm af spat en mensen beweegt. Het vertellen van een verhaal kan in mijn ogen dus ook beter met een combinatie van beeld en geluid.

Later zou ik graag historische programma’s, series en films willen maken. Ik vind de historische achtergrond van onderwerpen vaak het meest interessant om over te lezen. Om verwondering over te brengen op kijkers, hen wat bij te leren en enthousiasme op te wekken, dat zie ik als het belangrijkste. In die zin ben ik meer in te delen bij de verhalenvertellers.

 

 

mijn producties
 
Profielfoto Lucas
contact met Lucas