portfolio | Mitchell van Gerven
Leergierig, nieuwsgierig & ambitieus
 

Ambitie en doorzettingsvermogen zijn mijn sleutelwoorden tot het behalen van successen. Ik vind het belangrijk om mezelf professioneel te blijven ontwikkelen. Dat doe je in de journalistiek door het ‘gewoon’ te doen en te leren van feedback.

Voor de journalistiek moet je nieuwsgierig aangelegd zijn. Je wil weten hoe iets zit om het voor de lezer te duiden. Mijn favoriete onderdeel van journalistieke producties is het interview. Het verhaal achter het beeld, de persoon of de gebeurtenis vastleggen. Zowel in woord als beeld.

Als Stadsfotograaf van Leiden heb ik hele mooie verhalen kunnen vertellen over het verhaal achter de foto. De uitdaging zat hem in een beperkt woorden aantal (max 400 woorden). Het liefst maak ik er een langer verhaal van met veel beschrijvende elementen. Alsof je als lezer bij het gesprek bent.

Naast het produceren van een verhaal vind ik het verspreiden ervan minstens net zo leuk (en belangrijk!). Zo beheer ik de socialemediakanalen van de Stadsfotograaf en ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een korte documentairefilm over dit project. Film en montage is namelijk ook echt mijn ding.

 

 

mijn producties
 
Profielfoto Mitchell
contact met Mitchell