portfolio | Sanne Kiggen
Laat je nieuwsgierigheid je leiden naar de paden die minder bewandeld zijn
 

Vroeger, toen ik jong was, kon ik mijn ouders de oren van het hoofd vragen over van alles en nog wat. Mijn meest gebruikte zinnetjes waren: “Hoe werkt dit?” “Waarom is dit zo?” “Wat is dat?” En hoewel deze nieuwsgierigheid misschien iets genuanceerder is geworden, is deze nooit weggegaan. Ik wil nog steeds weten hoe iets werkt en waarom iets is zoals het is, alleen is die nieuwsgierigheid nu vooral gericht op thema’s die niet zo snel behandeld worden in de alledaagse media. Mijn journalistieke ambitie is om antwoorden te vinden op mijn vragen en deze bevindingen met andere mensen te kunnen delen.

Voor mensen die een vooraanstaande positie hebben in onze samenleving is het makkelijk om hun ideeën, meningen en verhalen aan het grote publiek te gehoren te brengen. Echter, mijn doel als journalist is om ook een platform te bieden aan de mensen die anders misschien nooit gehoord zouden worden. Ik wil een stem geven aan gemarginaliseerde groepen zodat zij met hun eigen woorden kunnen vertellen hoe het is om een leven vol vooroordelen te leven. Ook wil ik met een kritisch blik kijken naar bestaande machtsstructuren en hoe zij een rol spelen in het in stand houden van de sociale uitsluiting van deze groepen.

Met een academische achtergrond in cultuur, media, sociologie en antropologie, grote interesse in religie, gender, geschiedenis, reizen, kunst, en cultuur, en enige ervaring met en belangstelling voor audiovisuele media is het mijn grote journalistieke droom om televisieprogramma’s en documentaires te maken die taboes doorpikken en diep ingaan op sociaal-maatschappelijke thema’s.

mijn producties
 
Profielfoto
contact met