portfolio | Karlijn Raaijmakers
Journalistiek: iets fragiels, wat hard in kan slaan
 

Toen ik op mijn zevende een avond niet kon slapen en als remedie samen met mijn moeder een documentaire over de Red Hot Chili Peppers keek veranderde er iets. Niet alleen was ik compleet ingepakt door de band en de muziek, maar ook door de documentaire zelf. Het vertelde een eerlijk en kwetsbaar verhaal over zowel de band als de wereld eromheen.

Oké, misschien dacht ik er niet zó specifiek over na toen ik zeven was en vond ik eigenlijk gewoon alleen de muziek leuk, maar nu ik erop terugblik was dat denk ik toch wel het begin van mijn interesse voor journalistiek. Wanneer ik aan journalistiek denk, denk ik namelijk aan verhalen vertellen en perspectieven in het licht zetten; aan zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen, zelfs wanneer dat onmogelijk lijkt; aan iets fragiels, wat hard in kan slaan.

Na het afronden van mijn bachelor Algemene Cultuurwetenschappen aan Tilburg University wist ik dan ook al snel dat ik een master in de journalistiek wilde gaan volgen, specifiek: Journalistiek & Nieuwe Media aan Universiteit Leiden.

Zoals mijn bachelor keuze misschien al verraadt heb ik een voorliefde voor de kunst- en cultuursector. Ik ben ook nog steeds een enorme muziekliefhebber en het lijkt me ook fantastisch om als muziekjournalist te werken. Maar net zoals mijn muzieksmaak nu verder gaat dan alleen de Red Hot Chili Peppers, zijn mijn andere interesses ook verder ontwikkeld. Zo hou ik enorm van schrijven en onderzoeken. Het lijkt het me dan ook geweldig om documentaires te maken of om op een redactie te werken van een tv-programma, met een focus op kunst, cultuur en maatschappij. Zolang ik mijn creativiteit er maar in kwijt kan!

Een aantal artikelen:

mijn producties
 
Profielfoto
contact met