portfolio | Fenna IJtsma
‘Journalist worden’, een vreemde ambitie
 

Van jongs af aan wist mijn vriendin het zeker: ‘Ik wil journalist worden’. Een vreemde ambitie, vond ik. Waarom journalist? ‘Omdat je dan over alles iets te weten komt en overal bij kan zijn’, antwoordde ze stellig.

Jaren later is precies dat wat mij ook trekt aan journalistiek. Je eigen nieuwsgierigheid achterna gaan. Een kijkje nemen in de wereld zoals anderen die beleven. Niet alleen in de wereld van nu ben ik geïnteresseerd, ook in het verleden.

Tijdens mijn bachelor Geschiedenis was ik op zoek naar verhalen: hoe zagen mensen vroeger ‘de werkelijkheid?’ Lijken deze werelden op elkaar of juist niet? En hoe ervoer men de eerste kennismaking met nieuwe culturen? Met mensen die de wereld heel anders zagen?

De ontmoeting tussen mensen met verschillende achtergronden fascineert mij. Dat brengt mij weer bij de journalistiek: ik wil graag toenadering zoeken tot de de mensen om mij heen die nog vreemd voor mij zijn. Zo wil ik de wereld een beetje begrijpelijker maken. Het liefst doe ik dit op een originele manier: niet alleen via tekst maar ook door het gebruik van de multimediale mogelijkheden.

mijn producties
 
contact met Fenna