portfolio | Egbert Ulijn
Journalist en filosoof
 

Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in journalistiek. Al op jonge leeftijd stelde ik een eigen radioshow samen op mijn computer, waarbij ik mijn favoriete muziek combineerde met zelfgeschreven verhalen over de actualiteit. Op de middelbare school experimenteerde ik veel met het maken van video’s. Het gaf me een enorme kick. Iedere show, video of artikel bracht me een nieuwe inkijk in de verschillende mogelijkheden om een boodschap over te brengen. 

Naast de bachelor Communicatiewetenschappen, waar ik meer leerde over de rol van journalistiek in de moderne samenleving, heb ik ook een bachelor Filosofie gevolgd. Ik heb het altijd erg belangrijk gevonden kritische vragen te stellen over de maatschappij, en te onderzoeken hoe filosofen zich hiertoe verhouden. Digitale technologie en de invloed ervan op ons mensbeeld is iets waar ik me in heb gespecialiseerd. 

Gedurende de twee studies kwam ik erachter dat journalistiek en filosofie eigenlijk niet zover van elkaar afliggen. Het analyseren van een vraagstuk over de werkelijkheid, waarbij er meerdere partijen betrokken zijn die het publiek proberen te overtuigen met argumenten, is iets wat tot de kern hoort van beide velden. Die vaardigheid wil ik de komende jaren nog verder ontwikkelen bij het maken van journalistieke producties.

Portfolio

Bij Nader Inzien – Hoe ver mag je gaan om een punt te maken?

mijn producties
 
Profielfoto Egbert
contact met Egbert