portfolio | Myrthe Koopman
Ik wil me altijd overal mee bemoeien
 

Toen ik zestien was wist ik het zeker: Ik wil advocaat worden. Onrecht bestrijden en de waarheid boven water krijgen waren daarvoor mijn drijfveren. Ook omdat ik me eigenlijk overal altijd mee wil bemoeien. Als er op school een ruzie was, wilde ik dat oplossen door ‘het echte verhaal’ te ontdekken. Maar tijdens het eerste jaar van mijn studie Rechtsgeleerdheid kwam ik van de koude kermis thuis. De studie verliep niet bepaald vlekkeloos en dat jaar haalde ik één keer een acht. Het was voor een schrijfopdracht. Toen viel het kwartje, bij het maken van verhalen ligt mijn kracht.

Een bachelor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam was de volgende stap. Hier kon ik mijn creativiteit al iets meer kwijt en gedurende die drie jaar wist ik het nog een keer zeker: Ik wil de journalistiek in. Om ervaring op te doen melde ik me aan bij Sleutelstad FM, de lokale omroep van Leiden. Hier leerde ik de eerste kneepjes van het vak. Van het maken van video-items tot audioreportages en het interviewen van een politicus of de plaatselijke groenteboer. Overal zit een verhaal in en ik krijg er dan ook energie van wanneer ik me ergens als journalist mee kan bemoeien.

Als masterstudent Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden, hoop ik mij verder te ontwikkelen als journalist. Mijn ambitie is om over een paar jaar als politiek verslaggever aan de slag te gaan. Maar ik houd ook andere opties open. Wat ik heb geleerd is namelijk dat niet altijd alles al zeker is. Maar één ding is dat wel en dat is dat ik een onvermoeibare belangstelling heb voor de journalistiek.

 

mijn producties
 
Profielfoto Myrthe Koopman
contact met Myrthe Koopman