portfolio | Lotte Veldhoen
‘Ik stel mijn vragen zoals peper: mild genoeg om je te doen verlangen naar meer en scherp genoeg om je tong te doen branden’
 

Mooie verhalen creëren, nieuwe werelden ontdekken en waarheden achterhalen. Journalistiek biedt de kans om al deze dingen in eén product te gieten. Of dat nu een artikel in een prominente krant of een documentaire op tv is.

Mijn hart ligt eigenlijk bij de filmwereld. Ik vind het fantastisch om op productioneel vlak alles voor elkaar te krijgen om zo tot een geweldig mooi visueel product te komen. Als je werkt aan een film of tv-serie doe je dat echt met een team, een kleine familie. Een nadeel: een product is nooit echt van jezelf.

Journalistiek is een perfect medium om joúw stem te laten horen. Je kan zelf je totaal verliezen in een onderzoek voor een gast die je spreekt of zelf een prachtig artikel schrijven over misstanden of problemen die jouw als persoon raken en daarmee je eigen geluid doen doorklinken.

Objectiviteit geloof ik niet in. Mensen worden gedreven door meningen en vooroordelen die je alleen bij kan stellen als je zelf je eigen kwetsbaarheid laat zien. Jouw gezicht toont. Jouw stem doet klinken. Ik zie mijzelf ook niet echt als journaliste, maar meer als activiste. Iemand die zich hard wil maken voor bijvoorbeeld dierenrechten en humane problemen.

Welke weg ik insla zal dus moeten blijken. Buiten kijf staat in ieder geval dat verhalen altijd als fundament zullen dienen voor mijn gevormde realiteit.

En die (sur-)realiteit deel ik dan weer graag met de rest van de wereld.

mijn producties
 
Profielfoto Lotte
contact met Lotte