portfolio | Elsa Kannekens
Honderd Google searches per dag
 
  • Waarom heten bitterballen ‘bitterballen’ als ze helemaal niet bitter zijn?
  • Kunnen mensen met flaporen beter horen dan gemiddeld?
  • Kun je stotteren in gebarentaal?

Dit is zomaar een selectie uit mijn zoekgeschiedenis van de afgelopen week. Gedurende de dag open ik misschien wel honderd keer mijn telefoon terwijl ik de woorden “ik zoek het wel even op” uitspreek. Oké, het zijn misschien niet altijd de meest fundamentele levensvragen, maar ze geven wel aan dat ik graag wil weten hoe de wereld in elkaar zit.

Tijdens mijn stage bij Quest kwam deze tik voor alledaagse weetjes goed van pas. Hier schreef ik bijvoorbeeld artikelen over hoe erg het is om je laatste restje bier bij je planten te gooien. En wat een neerslagkans van 60% nou eigenlijk betekent. Hier heb ik wederom geen levensproblemen mee opgelost, maar het is toch handig om te weten.

Mijn leergierigheid komt niet alleen tot uiting in mijn zoekgeschiedenis. Het blijkt ook uit mijn liefde voor studeren. Na mijn bachelor en master Communicatiewetenschap ben ik dit jaar begonnen aan de master Journalistiek en Nieuwe Media. Hierna zal ik er toch echt aan moeten geloven: een baan zoeken. Het liefst een waarbij ik de wereld een beetje duidelijker kan maken. En dan niet alleen grote, belangrijke levensvragen, maar ook de kleine onbenullige vragen die je dag toch net iets leuker maken.

mijn producties
 
Profielfoto Elsa
contact met Elsa