portfolio | Christina Kwarten
Het gewone zien in het bijzondere, en het speciale in het alledaagse
 

Een levendige verbeelding is een onmisbare eigenschap voor een journalist. Met deze vaardigheid kunnen we de wereld om ons heen met nieuwe ogen bekijken. Want er zijn nog genoeg buitengewone verhalen die wachten om ontdekt te worden.

Mijn achtergrond als socioloog heeft mijn kijk op de wereld diepgaand beïnvloed. Tijdens mijn studie dook ik in complexe maatschappelijke vraagstukken, van sociale ongelijkheid tot de impact van technologie op het dagelijks leven. En alles ertussenin.

Maatschappelijke kwesties hebben mij altijd geboeid. Geregeld vroeg ik me af hoe ik daadwerkelijk een verschil kan maken. Hoe kan ik mensen bereiken en bijdragen aan oplossingen? Voor mij ligt het antwoord op deze vragen in de journalistiek.

Daarom koos ik voor de minor Journalistiek en Nieuwe Media, wat me zo goed beviel dat ik nu ook de gelijknamige master volg. Momenteel werk ik als junior redacteur bij een economisch vakblad dat zich richt op de toekomst van werk. Hier kan ik mijn sociologische kennis combineren met mijn passie voor journalistiek en het begrijpen van maatschappelijke trends.

In de toekomst wil ik aan de slag gaan als onderzoeksjournalist. Verbeeldingskracht is hierbij van onschatbare waarde. Het stelt me in staat om te schakelen tussen verschillende perspectieven en om te begrijpen hoe mijn eigen ervaringen passen in het grotere plaatje van de samenleving en geschiedenis.

Mijn ambitie is om dieper te graven in verborgen machtsstructuren en maatschappelijke problemen aan te kaarten. Ik geloof sterk in de kracht van onafhankelijke journalistiek om de samenleving bewuster te maken van haar eigen dynamiek.

In de toekomst hoop ik hieraan bij te kunnen dragen. En daar is een flinke dosis verbeelding voor nodig.

mijn producties
 
Profielfoto Christina
contact met Christina