portfolio | Julia van Alem
De boel een beetje lijmen met jus
 

Vol energie start ik elke dag en trek ik de stad in. Door te pionieren in de stad en de mediawereld kom ik met verfrissende invalshoeken, inzichten en inspiratie voor mijn werk als journalist. Vervolgens giet ik overal mijn eigen jus overheen om ook pijnlijke thema’s bespreekbaar te maken. Van taal gaat mijn motor aan, zowel audio als geschreven tekst. Het maakt mij gelukkig.

In 2019 heb ik Podcast & Chill opgezet, waarmee ik liveshows rondom podcasts organiseer in De Kleine Komedie. Sindsdien heb ik mijn hart verloren aan de podcastwereld en wil ik graag fulltime hierin gaan werken. Het medium is nog steeds volop in ontwikkeling en dat boeit mij, vol fascinatie dartel ik rond in podcastland en aanschouw hoe het medium groeit. Toen wij in 2019 begonnen met het verkennen van dit medium had er nog niemand in Nederland een baan als fulltime podcaster, nu zijn er tientallen mensen die elke ochtend opstaan en naar hun werk gaan om te podcasten.

Julia van Alem tijdens een podcastopname
Julia van Alem tijdens een podcastopname

Mijn wortels staan in het theater. De magie van die plaatsvindt in de theaterzalen is dan ook zeker iets waar ik me voor blijf inzetten. Voor mij is het podium een plek waar inzichten en oplossingen geboden worden voor maatschappelijke problemen en waar met aandacht en interesse zorgvuldig naar iemand geluisterd wordt. Iets wat uniek is in een wereld waar we aan de ene kant heel verbonden zijn door onderlinge razendsnelle communicatie en aan de andere kant kampen met polarisatie. Ik zie het als mijn taak als journalist om de lijmende functie van het theater via mijn stukken voorbij de muren van het theater te laten reiken.

Kortom, ik ben er om te pionieren in de mediawereld, met jus problemen aan te kaarten en wellicht als het even kan, de boel een beetje te lijmen.

mijn producties
 
Profielfoto Julia
contact met Julia