portfolio | Nienke Nijdam
Fascinatie over alles
 

Vanaf jongs af aan heb ik al interesse in werkelijk alles. Over de meest ‘gewone’ dingen kan ik al uren nadenken. Zo vind ik elektriciteit nog steeds iets geks: ik blijf me verbazen als ik ergens een knopje indruk, er iets aan gaat. Als ik een cruiseship of een ander groot bouwwerk zie vind ik het fascinerend hoe elk onderdeel, elke likje verf, elk schroefje ergens op een bepaalde plek bijeen is gekomen. Ik kan uren nadenken over dit soort random dingen.

Deze brede interesse is leuk, maar kan ook lastig zijn. Een studie kiezen bijvoorbeeld vond ik erg lastig. Wat wilde ik nou precies? Uiteindelijk ben in de studie Media & Cultuur gaan doen aan de Universiteit van Amsterdam. Dit was een goede keuze, ik vond de studie ontzettend leuk en het paste ook goed bij me. Wel is deze studie alsnog erg breed. Welke master is wilde doen was weer een volgend dilemma.

Na het voltooien van mijn bachelor was er een ding wat ik zeker wist: ik wilde een master met meer praktijk. Theorie is me altijd goed afgegaan en ik vind het ook interessant, maar ik was al snel tot de conclusie gekomen dat ik niet het onderzoek in wilde. In het wetenschappelijk onderwijs is een studie met praktijk nog lastig te vinden.

Gelukkig kwam ik uiteindelijk de Master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden tegen. De omschrijving van deze master sloot exact aan bij wat ik zocht: wetenschappelijke theorie in combinatie met praktische vaardigheden. Ik hoop komend jaar dan ook veel te leren van deze vaardigheden. Ik ben er nog steeds niet uit wat ik precies wil worden, maar ik denk dat deze master mij zeker een zet in de goede richting gaat geven.

mijn producties
 
contact met Nienke