portfolio | Leonie Peddemors
Eigenlijk is alles interessant
 

Alles is interessant, zolang je het maar op de juiste manier vertelt. Tenminste, dat vind ik. Van honden die skateboarden tot hoe het menselijk brein werkt. Alles komt aan bod in mijn denkwereld. Het kiezen van een studie is met zulke gedachtegangen niet zo makkelijk, maar ik vond de ideale middenweg. Namelijk: journalistiek.

Mijn droom zou zijn dat ik straks al mijn interesses los kan laten in televisieprogramma’s, documentaires of online webseries. De aparte Nederlander opzoeken. Of de normale Nederlander met een onverwachte hobby. Waarom zijn sommige mensen zo anders dan je verwacht? En waarom is dat per definitie raar of interessant?

Behalve mensen en hun vreemde gewoontes vind ik ook het ontstaan van zulk dominant gedachtegoed het onderzoeken waard. In mijn bachelor (media en cultuur aan de UvA) ben ik hier al dieper ingedoken, maar het blijft mij verbazen hoeveel invloed dominante actoren hebben op onze mening en ons doen en laten. Echter, voor wetenschappelijk onderzoek heb ik een te korte spanningsboog. Daarom trekt het snelle en flexibele van de journalistiek mij ook.

Ik zie mijzelf later eerder als televisiejournalist of documentairemaker dan als schrijvend journalist. Aan het esthetische aspect van beeld hecht ik veel waarde en kan daar mijn creativiteit in uiten. Daarnaast kan ik zelf ook erg van televisie genieten. Van mooie verhalen in Hello Goodbye, tot spectaculair natuurgeweld in Planet Earth.

mijn producties
 
contact met