portfolio | Rosa Hordijk
Eeuwig nieuwsgierig
 

Heb je broers of zussen, geloof je in God, waar woon je? Zomaar een greep uit de tientallen vragen die vrienden en vriendinnen van mijn oudere broer en zus vroeger voorgeschoteld kregen wanneer zij bij ons over de vloer kwamen. Nieuwsgierigheid is een deel van mijn identiteit. Journalistiek en Nieuwe Media is daarom ook niet zomaar een Master voor mij, het is een plek waar ik uiting kan geven aan mijn intrinsieke verlangen alles te willen weten van de mensen en de wereld om mij heen.

Naast mijn eeuwige nieuwsgierigheid, koos ik voor de journalistiek omdat ik in mijn werkende leven graag van maatschappelijke waarde zou willen zijn. In het bijzonder wil ik de verdeeldheid tussen mensen in de samenleving tegengaan en juist verbintenis te creëren. Op dit moment probeer ik binnen het journalistieke platform Red Pers al uiting te geven aan dit ideaal. Ik schrijf daar artikelen over onderwerpen en groepen die in de media en samenleving vaak onderbelicht of gestereotypeerd worden. Voorbeelden zijn vrouwelijke woonwagenbewoners of reformatorische jongeren. Niks mooier dan met jouw journalistieke werk de ideeën en zienswijzen van mensen te veranderen.

Ik hoop bovenstaande in mijn toekomstige werk als journalist door te kunnen zetten. Het liefst op een afwisselende manier: meewerken aan een documentaire of televisieprogramma en tegelijkertijd artikelen schrijven voor de krant of een magazine.

mijn producties
 
Profielfoto Rosa
contact met Rosa