portfolio | Pol van Tilburg
Eeuwig nieuwsgierig zijn, wees nooit tevreden met wat je al weet
 

Met deze woorden zou ik mezelf omschrijven. Gedurende mijn leven ben ik vaak door docenten erop gewezen ‘te nieuwsgierig’ te zijn. En waar wordt eeuwige nieuwsgierigheid beloond: bij een studie Journalistiek.

Een bachelor Media en Cultuur in Amsterdam kon immers mijn honger naar meer kennis over de (academische) wereld niet stillen. Twee bachelors in Utrecht later (Franse en Nederlandse Taal en Cultuur) besloot ik mijn pad te vervolgen in Leiden. Een stap met maar één doel: sportjournalist worden.

Al sinds mijn zesde levensjaar hield ik me bezig met sport, en met name voetbal, in de media. Dit uitte zich in het uitknippen van krantenknipsels over de gespeelde wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK 2004. Gedurende de middelbare school begon ik de activiteit van het schrijven steeds meer als hobby te ervaren. Ook kwam mijn nieuwsgierigheid hier en daar naar voren, met af en toe een brutale uitschieter. Bluffen tegen de bewaker bij de persingang van de (toen nog) Amsterdam ArenA dat je vader sportfotograaf is en je hem zou opwachten om met hem mee naar huis te rijden, oeps. Wel een mooie kans om bepaalde grootheden in het voetbal eens in het echt te zien en ondervragen.

Ook heb ik een voorliefde voor filmen en monteren. De journalistieke podcasts van zowel de NOS als de Perstribune (radio 1) en reportages als Andere Tijden Sport hebben mij bewogen tot de ambitie om ook in deze tak van de journalistiek terecht te komen. Bij de sportredactie van de NOS werken of als vaste sportverslaggever bij de Volkskrant mijn gang gaan is mijn uiteindelijke doel. Waar ik in de sport ook ga belanden, zolang er vragen gesteld mogen geworden en er nieuwe dingen aan het licht kunnen komen, zit ik op mijn plek.

mijn producties
 
Profielfoto Pol
contact met Pol