portfolio | Daan van Veen
Één stem zegt meer dan duizend woorden
 

Natuurlijk draait het bij podcasts en radio niet alleen om één stem. Omgevingsgeluiden, muziek en meerdere stemmen in discussie zijn minstens zo belangrijk. Toch ontdekte ik tijdens mijn prille ervaring in de journalistiek dat audio soms onderschat wordt. 

Als een politicologie-student raakte ik al snel geïntrigeerd door de journalistieke wereld. Ik wist dat ik een vlotte pen had en daar meer mee wilde. Al snel kwam ik in de redactie van het politicologisch tijdschrift Debat. Hier deed ik veel ervaring op met interviewen.

Maar ik wilde meer mediavormen leren kennen. In het 3e studiejaar sloot ik me aan bij een groep studenten die een wetenschappelijk radioprogramma maakte op de Leidse radiozender SleutelstadFM. Bij Science071 ontdekte ik mijn liefde voor het maken van radio en de wetenschapsjournalistiek.

Tijdens de minor Journalistiek en Nieuwe Media wist ik niet welke vorm van journalistiek ik het leukst vond. Dus koos ik voor een zo breed mogelijk stage bij Omroep West. Hier leerde ik enorm veel nieuwe dingen zoals verslaggeving, maar vooral leerde ik hoe een redactie werkte, enorm waardevol voor later.

Gedurende de master Journalistiek en nieuwe media wil ik natuurlijk zoveel mogelijk leren. Maar ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in de auditieve journalistiek. Podcasts en radio zijn uitgegroeid tot een passie waar ik graag meer mee zou willen doen!

Ten slotte blijf ik ook bijzonder geïnteresseerd in wetenschapsjournalistiek. Het ontdekken van wetenschappelijke terreinen, vooral degene die voor mij onbekend zijn, blijft vanuit het werk voor Science071 een geliefde bezigheid.

Instagram @daanvveen

 

mijn producties
 
Profielfoto Daan
contact met Daan