portfolio | David van Benthem
Een sprong naar de actualiteit
 

Als geschiedenisstudent was de journalistiek niet altijd mijn ambitie. Door me juist jaren te focussen op het verleden, ben ik uiteindelijk het heden beter gaan waarderen. 

De Republiek van Weimar, mijn vroegere onderzoeksveld, was er namelijk een met veel gezichten. Zo hebben de nazi’s deze democratie van binnenuit kapot gemaakt, maar maakte de positie van de vrouw ongekende sprongen in deze periode. Welk onderzoek je naar deze democratie ook deed: het antwoord was altijd genuanceerder dan je dacht. Die nauwkeurige weging van de waarheid wil ik blijven maken.

Toch voel je je op een bepaalde manier kansloos als historicus. Terwijl je je beseft dat Adolf Hitler helemaal niet aan de macht had hoeven komen, weet je heel goed wat er na 1933 is gebeurd. Daarom wil ik als journalist onderzoek gaan doen naar onderwerpen die er nu nog echt toe doen. 

Door bij AT5 en bij Want.nl stage te hebben gelopen, ben ik doordrongen van de medialogica in het digitale tijdperk. Die kennis wil ik gaan combineren met mijn onderzoeksvaardigheden, om zo een verschil te maken voor de gewone burger zoals jij en ik. Met de master Journalistiek en Nieuwe Media wil ik te weten komen waar ik dat precies ga doen. Duidelijk is het voor mij dat dat te maken heeft met actuele problemen zoals de verspreiding van misinformatie en de macht van sociale mediaplatformen.

mijn producties
 
Profielfoto David
contact met David