portfolio | Stijn Goossens
Een scheut enthousiasme met een vleugje nieuwsgierigheid
 

Dat zijn de belangrijkste ingrediënten in het kookboek waarmee ik al mijn hele leven onder de arm loop. Ik stort mijn nieuwsgierigheid graag in projecten waar ik enthousiast van word, zo ben ik dan ook beland bij de Master Journalistiek en Nieuwe Media. Uiteindelijk wil ik met mijn enthousiasme ook graag anderen nieuwsgierig krijgen voor thema’s zoals technologie, wetenschap en innovatie.

Tijdens mijn bachelor Media en cultuur in Utrecht heb ik mezelf – buiten de theoretische studie om – de praktische vaardigheden van videoproductie aangeleerd. Ik hielp bij een praktijkbureau andere studenten bij het bedenken, filmen en monteren van hun eigen video’s en kreeg zelf veel de gelegenheid om mijn eigen video’s te maken. Die creativiteit sprak me wel aan.

Video’s heb ik vervolgens drie jaar lang mogen maken. Na mijn stage op de videoredactie van Bright, de techredactie van RTL Nieuws, mocht ik aanblijven als fulltime videoredacteur. Door mijn interesse in technologie was ik als een kind in een snoepwinkel, met elke week de nieuwste gadgets in mijn hand. Ik filmde en monteerde de video’s voor het populaire YouTube-kanaal van Bright, maar mocht ook af en toe zelf een video presenteren.

De redactie van Bright werkt veel samen met RTL Nieuws en RTL Z, die zitten immers op dezelfde verdieping van het gebouw. Het journalistieke werk op de redactie begon me steeds meer aan te spreken. Het ruwe nieuws verwerken en vormen tot een product dat mensen aanspreekt en prikkelt. Ik heb mijn werk bij Bright na drie jaar onderbroken om me te verdiepen in het journalistieke veld, de inhoud van het nieuws en het maken van nieuwswaardige content. Uiteindelijk wil ik dat natuurlijk combineren met video’s, en vooral met technologie.

mijn producties
 
Profielfoto Stijn
contact met Stijn