portfolio | Quirien Euwe
Een nooit uitgedoofde journalistieke belangstelling
 

Na de eerste dag van een week als zestienjarige snuffelstagiair bij Het Parool wist ik nog zekerder wat ik daarvoor eigenlijk ook al vrij zeker wist: ik wil de journalistiek in.

In vergelijking met het schrijven van een ‘tijdschrift’ over voetbal waarvan elk nummer een oplage van welgeteld één exemplaar kende, was een week op de Paroolredactie heel andere koek. Die paar dagen wakkerden mijn interesse in het vak van journalist echter alleen maar meer aan.

Na een bachelor in de klinische psychologie geef ik die nooit uitgedoofde journalistieke belangstelling inmiddels uiting door sinds februari 2018 aan de Universiteit Leiden de masteropleiding journalistiek en nieuwe media te volgen.

Journalistieke ervaring heb ik in de tussentijd onder meer opgedaan tijdens een half jaar durende stage op de redactie van sportmediabedrijf Socios Sports. Ik schrijf dan ook graag over sport. Het schrijven van niet-sportgerelateerde stukken geeft me echter te veel voldoening om nu te besluiten me volledig op de sportjournalistiek te richten. Zo schreef ik onlangs een in het Vlaamse Knack Weekend verschenen artikel met seksuologie als thema.

Ook over het type medium heb ik nog geen knoop doorgehakt. Ik heb vooralsnog voornamelijk ervaring met schrijven, maar aan de hand van een stage zal ik binnenkort ook ervaring met het medium televisie opdoen. Hoe het journalistieke pad dat ik daarna zal bewandelen eruit gaat zien zal dan ongetwijfeld weer wat duidelijker worden, maar dat het een mooi pad gaat worden, daarvan ben ik overtuigd.

mijn producties
 
contact met Quirien