portfolio | Tom Vermeulen
Een journalist ben je altijd en overal
 

Of het nu human interest verhalen zijn of vlijmscherpe politieke journalistiek, ik lees, kijk en luister het nieuws overal. 

Mijn passie voor schrijven is ontstaan toen ik nog op de basisschool zat. Ik schreef verhalen over fantasierijke avonturen. Maar ook lezen kon ik als geen ander; ik heb altijd een liefde gehad voor het geschreven woord. Tijdens mijn bachelor Film- en Literatuurwetenschap leerde ik verhalen van een andere kant bekijken. Daarnaast leerde ik tijdens mijn bachelor ook om wetenschappelijk te schrijven.

Een combinatie tussen creativiteit en wetenschap, tussen emotionele verhalen en vlijmscherpe feiten, is waar ik mij journalistiek gezien het liefst bevind. Verhalen die mensen raken, overtuigen en van gedachten doen veranderen. Maar ook verhalen die de waarheid zoeken in een wereld waarbij ‘fake news’, helaas, een feit is.

Mijn brede studieachtergrond, een jaar Communicatie en een jaar International Relations en Organizations en bachelor in Film- en Literatuurwetenschap, sluit aan bij mijn brede interessegebied. Of mijn interesses zich zullen vertalen in print, internet of audiovisuele journalistiek, zal ik zien tijdens de master Journalistiek en Nieuwe Media.

mijn producties
 
Profielfoto Tom
contact met Tom