portfolio | Noah Rook
Een ingewikkelde kwestie makkelijk en leuk brengen, dat zou ik later willen doen
 

Sinds mijn stage bij RTV Rijnmond weet ik zeker dat ik iets met media en journalistiek wil doen. In tegenstelling tot sommige medestudenten ben ik pas op latere leeftijd serieus naar journalistiek (en media) gaan kijken. Maar kijkend naar mijn hobby’s en interesses, is het eigenlijk een logische conclusie.

Vanaf 2013, toen ik een maatschappelijke stage moest kiezen op de middelbare school, help ik mijn opa met zijn radioprogramma “Roelof op de Vrijdagmiddag.” Eerst bij Radio Centraal en sinds de fusie van de gemeentes bij RTV Krimpenerwaard. Helaas hebben we het door corona nu al een aantal maanden niet kunnen doen. Daarvoor zaten we elke vrijdagmiddag tussen 5 en 6 uur tegenover elkaar om te praten over lokaal nieuws. En wat (jazz)muziek kon daarbij niet ontbreken. Als ik gevaccineerd ben, hoop ik dat we een herstart kunnen maken!

Wanneer ik familie, vrienden en kennissen vertelde dat ik een master journalistiek wilde doen na mijn bachelor geschiedenis, keken ze eerste instantie een beetje raar op. Vaak vroegen ze zich af wat ‘die twee’ met elkaar te maken hebben. De laatste tijd lijkt de consensus anders. “Kijk, dat is nou een goede combinatie. Geschiedenis helpt je de achtergrond van een probleem of andere soort kwestie te begrijpen. Die context is belangrijk”, vertelde een jonge man mij tijdens het basketballen.

Als ik zo bevoorrecht ben dat ik carrière maak in de journalistiek, zou ik graag dát doen. Een historisch perspectief belichten bij kwesties en onderwerpen om context te bieden. En als dat ook nog op een manier kan waarbij het makkelijk en leuk is, ben ik helemaal tevreden.

Linkedin

mijn producties
 
Profielfoto Noah
contact met Noah