portfolio | Hidde van Slooten
Een eigen weg
 

Journalisten doen veel elkaar na, doen wat de ander ook doet, tweeten wat iedereen tweet. Ik heb daar niet zoveel mee, ik focus mij op wat ik belangrijk vind, niet wat anderen doen. Mijn ambities zijn niet groots. Ik wil vader worden, een goede baan hebben, zorgen voor de mensen om wie ik geef.

Ook in de journalistiek hoef ik geen hoge functie, maar dankbaar werk vind ik al voldoende. Ik wil de wetenschapsjournalistiek in, omdat wetenschap alles is en ik vind dat het werk van wetenschappers belangrijk is en aandacht verdient. Dat is waardevoller dan de waan van de dag bespreken, wat dertien in een dozijn al doen.

Ik wil ook later voor de radio werken, omdat ik al sinds jonge leeftijd een liefde heb voor dat medium. Het heeft de snelheid tijdens belangrijke gebeurtenissen, maar ook de ruimte voor diepgang en inhoud. Deze combinatie heeft me altijd weten te fascineren.

Ik ben geen doorsnee journalist. Ben best bescheiden, verlegen en niet extreem sociaal. Ik ben zelfs niet altijd nieuwsgierig. Echter vind ik het belangrijk om mijn rol ondergeschikt te maken aan het verhaal of het nieuws, maar dan wel nieuws wat belangrijk is voor de wereld.

mijn producties