portfolio | Bianca Poort
Een brutaal mens heeft de halve wereld
 

Brutaal zou ik mezelf niet noemen. Op de achtergrond, een beetje verlegen – dat komt meer in de richting. Het stellen van vragen vind ik soms lastig, hoewel ik vaak ontzettend nieuwsgierig naar de antwoorden ben. Natuurlijk is vragen stellen een essentieel onderdeel van de journalistiek en ik merk dat het me steeds beter afgaat. En als ik toch weer even die drempel over moet, bedenk ik me wat mijn moeder vroeger al riep: “Een brutaal mens heeft de halve wereld!”

Even voorstellen: mijn naam is Bianca Poort, ik ben 26 jaar en ik ben een journaliste in opleiding. Vorig jaar behaalde ik mijn bachelor Geschiedenis, maar dat had net zo goed Psychologie, Neerlandistiek of Pedagogische Wetenschappen kunnen zijn. Ik ben namelijk in ontzettend veel dingen geïnteresseerd en vind het maar lastig om één vakgebied te kiezen om me in te specialiseren. Die keuzestress viel als een last van mijn schouders toen ik een paar jaar geleden de minor Journalistiek volgde, want opeens was het helemaal niet erg om een brede interesse te hebben. Bovendien ben ik graag met taal bezig en dat bleek tijdens de minor hartstikke handig.

Tijdens de afgelopen weken heb ik gemerkt dat er ook binnen de journalistiek weer veel kanten zijn die me interesseren. Ik haal voldoening uit het schrijven van een mooie tekst, maar heb ook ontdekt hoe leuk het is om met een fototoestel op pad te gaan en op die manier iets vast te leggen. De diepgang van onderzoeksjournalistiek spreekt me erg aan, maar de dynamische kant van sportjournalistiek vind ik ook interessant. De mogelijkheden met sociale media fascineren me en tegelijkertijd hou ik zo van een ‘ouderwets’ tijdschrift of boek. En er valt nog zoveel te ontdekken!

mijn producties
 
Profielfoto Bianca
contact met Bianca