portfolio | Wouter Geerts
”De pen is machtiger dan het zwaard”
 

Deze quote werd voor het eerst gebruikt in 1839 door de Britse toneelschrijver Edward Bulwer-Lytton. In het populaire toneelstuk Richelieu ontdekt de gelijknamige kardinaal dat er een complot is gesmeed om hem te vermoorden. Richelieu is niet in de positie om zichzelf met kracht te verdedigen, maar heeft de overtuiging dat er andere wapens zijn om zichzelf te redden. De kardinaal besefte goed dat het zwaard veldslagen won, maar dat de pen wetten schreef, verdragen sloot en de publieke opinie vormgaf.

Al van jongs af aan heb ik de pen op waarde geschat. Vanaf het moment dat ik de cognitieve vaardigheden onder de knie had om te kunnen lezen, wilde ik schrijver worden. De creativiteit, vrijheid en autonomie van het schrijversbestaan trokken mij heel erg aan. Ondanks dat heb ik een poging gedaan om mezelf tijdens mijn studententijd breder te oriënteren en kwam ik tot de conclusie dat al deze eigenschappen ook terug te vinden zijn in de journalistiek. Naast bovenstaande punten bleek het spreken van mensen en het verzamelen van verhalen mij enorm te boeien. Na een interessante stage bij de Mare, het voltooien van de minor Journalistiek en Nieuwe Media en uitvoerig redigeerwerk bij het historische tijdschrift Leidschrift weet ik zeker dat ik verder wil in de journalistiek en dat ik hiervan mijn werk wil maken.

Op dit moment heb ik een sterke voorkeur voor de schrijvende journalistiek. Voor welk medium dat gaat zijn weet ik nog niet, maar ik wil graag bezig blijven met de pen en het optekenen van mooie, boeiende, onthullende en ontroerende verhalen. Wie weet schrijf ik dan alsnog ooit een boek.

mijn producties
 
Profielfoto Wouter
contact met Wouter