portfolio | Bejna Yildiz
De pen en het zwaard
 

“Een pen is machtiger dan het zwaard.” Dat klopt ook wel. Oorlogen hebben landen en gebieden kapot gemaakt. Maar verhalen halen verloren culturen weer tevoorschijn en wekken de doden weer tot leven. Het is iets waarmee we niet zonder kunnen. In gesproken en in geschreven woord is de pen één van de belangrijkste dingen. Zo ook voor mij.

Journalisten moeten vlot zijn, nieuwsgierig, openminded en gedreven. Maar boven alles, moeten ze goed zijn in schrijven – daar waar dus de almachtige pen weer van pas komt. Journalisten zijn belangrijk, ze stellen de vragen die mensen niet durven te stellen. Ze schrijven de verhalen die verborgen blijven. Ze houden de maatschappij goed in de gaten, om de samenleving dan te informeren over de ontwikkelingen. Kortom, journalisten houden de maatschappij in leven.

Tijdens de master Journalistiek en Nieuwe Media, leer ik dus hoe ik kan bijdragen aan de huidige groep journalisten. Ik moet kritisch zijn, nieuwsgierig, openminded, en bovenal in bezit zijn van een vlotte pen. Goede oefening baart kunst, en al mijn pogingen zullen hier te zien zijn. Zie daar, de geboorte van mijn eerste verhaal…

 

 

mijn producties
 
contact met