portfolio | Isa de Wijs
De magie van taal
 

Van jongs af aan koester ik een grote passie voor taal. Als kind verslond ik talloze boeken en raakte ik gefascineerd door de wereld van verhalen. Deze interesse werd verder aangewakkerd tijdens mijn middelbare schooljaren, met name dankzij het vak Nederlands, waar ik mijn liefde voor schrijven ontdekte. Gedurende mijn bacheloropleiding Taal en Communicatie kreeg ik de kans om me volledig onder te dompelen in de kunst van de taalbeheersing, met als ultiem doel: een carrière in de journalistiek.

Journalistiek is voor mij de perfecte samensmelting van mijn liefde voor taal en mijn verlangen om onze wereld te begrijpen en te verbeteren. Woorden zijn veel meer dan letters op papier; ze hebben het vermogen om mensen te raken, te informeren en te inspireren. Ik geloof in de kracht van taal om gedachten te vangen, emoties op te wekken en verandering te bewerkstelligen.

Als toekomstig journalist krijg ik de mogelijkheid om verhalen aan het licht te brengen die anders verborgen zouden blijven en complexe kwesties zorgvuldig te doorgronden. Mijn doel is om niet alleen de feiten te presenteren, maar ook de menselijke ervaring erachter over te brengen. Of het nu gaat om diepgaand onderzoek, interviews met inspirerende personen of het verslaan van actuele gebeurtenissen, taal zal altijd mijn belangrijkste instrument zijn om bij te dragen aan een beter begrip van de wereld om ons heen. Ik kijk ernaar uit om de magie van taal te gebruiken om mensen te verbinden met verhalen die ertoe doen.

 

 

mijn producties
 
Profielfoto Isa
contact met Isa