portfolio | Floor Jansen
De kracht van het overtuigen
 

Tijdens mijn bachelor Film- en Literatuurwetenschappen miste ik het creatieve en praktijkgerichte, dus koos ik ervoor om de minor journalistiek te doen. Mijn interesse en nieuwsgierigheid was gewekt en ik wilde meer leren over het journalistieke vak. Ik wilde zelf dingen in de praktijk brengen, iets creëren.

Met een achtergrond van film, waarin de kracht en betekenis van tekst en beeld uitvoerig wordt behandeld, leek mij de master Journalistiek en Nieuwe Media een mooie combinatie. Waar ik precies terecht wil komen, weet ik nog niet. Ik heb een zeer brede interesse en meerdere passies, dus het kan nog alle kanten op. Ik heb een filmachtergrond qua studie, maar ik duik ook graag de boeken in over interieurdesign of verdiep me in onderwerpen, zoals vrouwenemancipatie, de invloed van social media of ik verdiep me in de stambomen van Joodse families. Misschien is mijn brede interesse een valkuil, maar ik wil me niet vastpinnen op één specialisatie. Daarom zie ik mezelf misschien eerder als freelancer werken, zodat ik me in verschillende thema’s en onderwerpen kan verdiepen.

Ik heb tijdens de master stage gelopen bij &C Media, het mediamerk van Chantal Janzen. Hier heb ik me veel gefocused op schrijven en interviewen. Ik zou me graag nog meer willen verdiepen in grotere verhalen en interviews. Het bijzondere aan de journalistiek vind ik dat je de lezer meeneemt in een andere wereld en met tekst en beeld iemand kan informeren, shockeren, ontroeren of overtuigen.

mijn producties
 
Profielfoto Floor
contact met Floor