portfolio | Linda van Mil
De kracht om kleur te geven aan de wereld
 

In deze maatschappij is niets zo krachtig als media. Of we het nou willen of niet, elke dag komen we in aanraking met journalistieke producties in alle vormen. Als journalist heb je dus de kracht om een onderwerp waar je zelf alles van wil weten aan de wereld te laten zien. Wie wil dat nou niet? Ik wel. 

Vanuit mijn brede interesse in media ben ik in 2017 begonnen aan een bachelor Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en ik heb deze in 2020 succesvol afgerond. Gedurende mijn bachelor merkte ik al snel dat ik het bestuderen van media erg leuk vond, maar dat ik het nog leuker vond om zelf bezig te zijn met media maken. Ik genoot ervan om te brainstormen over gasten voor een zelfgemaakte talkshow, een onderwerp te verzinnen voor een journalistiek artikel of na te denken over pilots voor een mogelijk televisieprogramma. Als ik om me heen kijk zie ik namelijk steeds onderbelichte verhalen, waarvan ik vind dat ze meer aandacht verdienen. Die verhalen wil ik vertellen. Daarom volg ik nu de master Journalistiek en Nieuwe Media aan Universiteit Leiden.

Persoonlijke verhalen. Daar ligt mijn interesse. Welke mensen hebben een interessante levensvisie of een bijzonder verhaal? Steeds zoeken naar diverse blikken op de wereld: dat betekent journalistiek voor mij. Door steeds te zoeken naar nieuwe geluiden en nog niet eerder vertelde verhalen kun je als journalist de wereld meer kleur geven. Dan is mijn missie bereikt!

Tijdens mijn bachelor deed ik ervaring op bij mijn stage als webredacteur bij de talkshow De Wereld Draait Door. Ik schreef artikelen voor de website, hield de sociale mediakanalen bij en fotografeerde de tafelgasten achter de schermen bij de uitzending.

Mijn droom is om op een redactie van een nieuwsprogramma op televisie te werken, om daar te blijven zoeken naar onontdekte verhalen en deze te vertalen naar beeld. Daarnaast wil ik me gedurende mijn master meer ontwikkelen op het gebied van interviewen, om te zorgen dat ik ook persoonlijke verhalen kan vertellen op papier. Maar ook met podcasts maken, fotograferen en filmen zal ik van me laten horen.

mijn producties
 
Profielfoto Linda
contact met Linda